Sørens service Est. 2013

Billeder

topkapning-gaarslev-boerkop
Efter ønske kappede jeg træet og lod stubben stå tilbage så der kunne komme lidt fuglehuse på. En rigtig god løsning og super godt for biodiversiteten så vi kan blive ved med at have den dejlige natur samtidig med at vi kommer af med de uønskede træer. Træet havde nogle tveger (stammen deler sig i to) som kunne udgøre en risiko. Jeg vurderede at det kunne lade sig gøre ved klatring når nedfiring blev gjort med omtanke, uden store kræfter på de enkelte stammer. Forløbet gik fint, men med stor respekt og omtanke som altid.
topkapning-gaarslev-boerkop-tvege/tveje
Her ses tvegen. Man ser tydeligt råd og hvordan den fortsætter langt ned i træet og rent faktisk deler træet i to. Dette ses naturligt i mange træer og er okay, men personligt sætter jeg ikke gyngestativet nedenunder - stof til eftertanke.
topkapning-pandrup1
Så har Sørens-service været i nordjylland for at topbeskære to træer. Det foregik uden sporer så træet ikke fik barkskade. Arbejdet er udført med den lille fikse topkappersav og den uundværlige håndsav.
topkapning-pandrup2
For ikke at beskadige hestefolden under, var det nødvendigt at kaste eller nedfire de afsavede grene. Hestene var fuldstændig uberørte af lyden fra motorsaven og topkapningsaktiviteten.
topkapning-pandrup3
Tak til Roga-tag-Aps for bestilling af opgaven - specialister indenfor ståltag.
topkapning-falster1
Her gøres klar til kapning af et fyr. Klatringen udføres med fokus på sikkerheden og uden skade på omgivelserne som på denne opgave omfatter sommerhus, brændeskur samt buske.
topkapning-falster2
Sikkerheden er vigtig for mig og derfor har jeg klatrereb med som gøres fast før der saves - skulle uheldet være ude, kan jeg komme hurtigt ned - selv med en hånd!
topkapning-falster5
Saven tager jeg med op i siden. Til træer af denne tykkelse foretrækker jeg en lidt større sav end den lille topkappersav. Den er lidt tungere, men det er det hele værd med de ekstra kræfter når snittet lægges.
topkapning-falster3
Så er første træ ved at være nede i en god højde. Fra denne side ses sommerhuset som gør at denne type træfældning er noget man ikke gør selv.
topkapning-falster4
Det afsluttende laves uden klatring med de rigtige fældesnit uden skade på personer og omgivelser.
beskaering-trae-vaekst
Så er væksten kommet. Naturen kæmper sig tilbage. Det har været et stort indgreb på træet og om hvorvidt der kommer svampeangreb, som vil vise sig indenfor det næste årti, vil tiden vise. Da træet forgrener sig i to (tvege) var dette en løsning der kunne aflaste når vinden raser. Alternativet var at fælde, så nu skal det bare nydes - og mon ikke det går fint.
beskaering-trae-kolding-oktober
Sensommer 2017. Den nu mindre krone har reduceret vindfanget så den to-deling (tvegen) der er nederst i træet ikke bliver så belastet i fremtiden.
beskaering-trae-klatring
Her ses træet efter beskæring/kronereduktion. Beskæringen er udført med topkappersav og uden sporer, og nu venter det på vækstsæsonen går i gang. Det er et barsk indgreb hvor der er gået på kompromis med nogle snit, for at få den mest symetriske krone der umiddelbar er mulig. Når sommeren er på sit højeste vil dette træ stå med flotte blade og mindre skygge. Det er et godt alternativ hvis man ikke ønsker en fældning.
beskaering-trae-have
Her ses træet før kraftig beskæring/kronereduktion. Træet her har været til gene for haveejeren og beslutningen har derfor været at lave en kraftig reduktion. Denne process er et stort indgreb som er hårdt for træet. Den bør laves over flere år, hvis den skal laves. Der er risiko for at træet går i en langsom død samt svampeangreb. Når det så er sagt, skal man jo også nyde sin have mens man er her og her blev det besluttet at det måtte briste eller bære. Beskæringer kan se meget barske ud, men når vækstsæsonen kommer bliver man overrasket over naturens comeback. Der skal stræbes efter at beskæringssnittet bliver lagt rigtigt så træet for optimal chance for at hele og man formindsker risikoen for svampeangreb.
topkappersav
Arbejde i træet med topkappersav og uden sporer. Situationsbillede af en mindre beskæring. Sikkerheden er iorden og der er sat et topanker så det er muligt at komme ud på de tynde grene længere nede af stammen. Risikoen er det man betaler for og skal have in mente - de fleste ønsker ikke at kravle med motorsaven i denne situation. Gør du?
topkapning-piletrae
Med sporer i træet under en fældning. Denne træfældning er af fem piletræer. Pil har en god evne til at komme igen, og kunden ønskede i dette tilfælde at træerne skulle blive. Der er ingen garantier for at de kommer godt igen, men det var alle indforstået med. Denne "beskæring" er lavet med sporer men med minimal barkskade idet jeg flyttede fra træ til træ ved hjælp af reachtool, som er en lang stang til at flytte rebet med.
topkapning-med-motorsav
En dejlig dag med udsigt. Her er jeg oppe i pilen med udstyr. Jeg valgte en lidt større motorsav end jeg normalt bruger til topkapning, da stammen har en vis tykkelse. Det er hårdt arbejde at komme til tops og der er langt ned - derfor er billig topkapning også et relativt begreb. Uddannelse, udstyr og risiko må ikke blive for billig.
boegetrae-traeklatring
Med sporer i bøgetræ. Dette bøgetræ er en del af et kursusforløb på skovskolen. Det er gode stærke grene, i modsætning til piletræet, og det er muligt at komme langt ud i grenene. Opgaven ved disse høje bøgetræer var at træet stod rangt med kun en lille top tilbage. På denne måde ville træet stadig suge vand til området med de vidtstrakte rødder og dermed forsyne den mindre vækst, her grantræer, med vand.
traefaeldning-ved-vej
Efter aftale med kunden er kævler og ris delt på hver sin side af vejen klar til afhentning af vognmand.
risikotrae-storm
Risikotræ som er knækket i stormen. Det er ikke altid at vi kan se hvordan træet egentlig har det før det er for sent. Her er et tydeligt eksempel på et træ der ville have været farligt både for sine omgivelser, men også at topkappe. Hvis tilfældet havde krævet topkapning, ville en lift eller sikringspunkt i nabotræer være måden at løse det på.
topkapning-valby1
Topkapning i Valby
topkapning-valby2
Topkapning i Valby
topkapning-valby3
Topkapning i Valby
topkapning-valby4
Topkapning i Valby
topkapning-valby5
Topkapning i Valby
topkapning-valby6
Topkapning i Valby. Her er træet ved at være nede. Grenene ligger ved foden, men klatrerebet er frit så sikkerheden er iorden. Birken er et flot og elegant træ, men står det forkert eller har allergien meldt sig, er det ikke altid lykken.
topkapning-valby7
Topkapning i Valby. Efter at træet er på jorden er det tid til at rydde op. Her skæres det ud i håndtérbare stykker til nem bortkørsel. Da haven var opdelt i to, med hegn/hæk på midten, var det løsningen at topkappe det.

 

Gå til kontakt

⬇︎Hurtig kontakt⬇︎

hurtig kontakt traefaeldning kolding1

Topkapning i Kolding|Vejle|Fredericia

Topkapning i Kolding|Vejle|Fredericia
Læs mere om topkapning i bl.a. Kolding og omegn.

Se mere her

Træfældning i Kolding|Vejle|Fredericia

Træfældning i Kolding|Vejle|Fredericia
Læs mere om træfældning i bl.a. Kolding og omegn

Se mere her

Hvad siger kunderne

Hvad siger kunderne
Det er altid rart at læse lidt om hvad andre har sagt om Søren og Sørens-service.dk. Få et lille indblik her.

Se mere her

Kolding og opland

Kolding og opland
Hvis dit træ står i Kolding-området, så læs hvorfor jeg også kan hjælpe her.

Se mere her