Sørens service Est. 2013

Sørens service: Professionel, sikker træfældning - når tiden har taget din have.

 

Herunder kan du danne dig et indtryk af mine arbejdsmetoder og læse lidt om hvad tidligere kunder siger.

VIGTIG info : Husk at alle mine bud er uforpligtende og GRATIS. Eventuelle afslag tages aldrig personligt og behøver ikke en begrundelse, hvis du har det bedst sådan. Jeg ser frem til dit kald eller mail.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

boegetrae gran kolding

For os træelskere er det altid dejligt med en tur i skoven. Her er det begyndelsen af maj og måske nok en af de smukkeste tidspunkter, ifølge mange, at bevæge sig ud i skoven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

boegetraer kolding1

Flot bøgeskov der kun bliver tættere med tiden. Det er en fantastisk tid at gå i skoven i Kolding og andre steder. Foråret er for mange af os en tid hvor vi sætter ekstra pris på naturen inden vi desværre begynder at tage den for givet.

 

 

 

 

 

toendersvamp kolding2

Her ser vi tydeligt tøndersvampen som er en ved-spisende svamp. Jo flere frugtlegemer, desto mere angrebet er træet. I skoven betyder det ikke noget, da det er godt for biodiversiteten - Er det hjemme i haven derimod, bør man få en professionel vurdering så der ikke er nogen der kommer til skade i fremtiden. Du kan altid se om det er svampen der er skyld i at træet er væltet. En svamp som denne har et indbygget waterpas som gør at den altid vokser vandret. Disse frugtlegemer er derfor opstået efter at træet er væltet.

 

 

 

 

toendersvamp kolding1

Her ses den hyppige tøndersvamp som vi ser den før træet vælter. Jo flere frugtlegemer, desto mere angrebet er træet. Man vil kunne spore svampen ud fra frugtlegemet, modsat en del andre svampe, som nærmest er "usynlige" - med mindre man kommer på det rigtige tidspunkt på året.

 

 

 

 

 

skade trae kolding1

Her ser vi en gammel skade som træet har prøvet at lukke. De store "læber" som prøver at omslutte såret kaldes kallus og er træets forsvar. Dette er meget stærkt ved og ved eksempelvis svampeangreb, er dette det sidste i træet der bukker under. Træet kan sagtens stå i mange år og leve fint, ligesom man også kan have et sundt træ med død kerne. Træernes energier sker mest i splint og bark, sådan groft sagt, og stabiliteten ligger også her.

 

 

 

 

flot beskaering1

Denne beskæring/sat gren er repareret med kallus som har lavet en god omkapsling. Glem alt om at smøre dine træer med diverse midler. Man har lavet mange forsøg og bortset fra podning, kan man stort set kun lave beskæringer efter rette principper og derefter krydse fingre. Vær opmærksom på at al beskæring er et indgreb i naturen, men unge træer er bedst egnet. Skal man derimod beskære et ældre træ, handler det om at tage så lidt som muligt. Ser du derfor en beskæring som ser ud til ikke at være færdig, er det bare fordi topkapperen har været på kursus og lært det rigtigt. Når det så er sagt, er der også æstetiske grunde og man kan som kunde, for det meste, få det som man vil have det.

 

 

 

 

 

beskaering gammelt trae kolding

Her ses en forkert beskæring. Der kan selvfølgelig være grunde til at det er gjort på denne måde, men som hovedregel vil man efterlade en stab så svampesporer, som der er milliardvis af i luften, vil være længere tid om at nå hovedstammen.

 

 

 

 

 

trae rodder kolding1

Mange mennesker ved ikke hvor vigtige rødder er for træet. Ligesom med mennesker, er vores rødder/baggrund vigtig. Vær opmærksom på at tung trafik omkring træet kan ødelægge finrødderne og dermed skade/dræbe et stort flot træ. Læg heller ikke jord op ad stammen - et træ skal have det niveau det er plantet i. Til sidst husk at som tommelfingerregel er der lige så meget under jorden som du ser over jorden. Nyd naturen på din måde - den er stadig gratis.

Hvis dit træ står i Kolding-området, så læs hvorfor jeg også kan hjælpe her.

Kolding er mit hjem, er det også dit?

Selvom jeg er opvokset i Korsør og har boet i København, er det i Kolding jeg har haft hjemme i mere end et årti. Det er her mine børn går i skole, det er her min kone arbejder og det er her jeg har min faste stabile base.

Det gode ved at træer ikke flytter sig, er at jeg skal flytte mig. Jeg nyder at komme omkring og derfor dækker jeg også et bredt område og møder en masse forskellige mennesker. Jeg kan have mine save og klatregrej i bilen og så er jeg klar til at gå igang.

Jeg går ind for at man skaber sine egne muligheder, arbejder hårdt for det og ikke har ondt af sig selv. Ved hjælp af god planlægning, er det altid muligt at holde mange bolde i luften. Kontakt mig og få et tilbud.

Spring direkte til kontakt

⬇︎Hurtig kontakt⬇︎

hurtig kontakt traefaeldning kolding1

Topkapning i Kolding|Vejle|Fredericia

Topkapning i Kolding|Vejle|Fredericia
Læs mere om topkapning i bl.a. Kolding og omegn.

Se mere her

Træfældning i Kolding|Vejle|Fredericia

Træfældning i Kolding|Vejle|Fredericia
Læs mere om træfældning i bl.a. Kolding og omegn

Se mere her

Hvad siger kunderne

Hvad siger kunderne
Det er altid rart at læse lidt om hvad andre har sagt om Søren og Sørens-service.dk. Få et lille indblik her.

Se mere her

Kolding og opland

Kolding og opland
Hvis dit træ står i Kolding-området, så læs hvorfor jeg også kan hjælpe her.

Se mere her